Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


På midsommarafton inleds Europeiska Spelen i Minsk. Under veckan kommer atleter från 15 olika idrotter att tävla varav trampolin och kvinnlig artistisk gymnastik är två av dessa.
 
Nu är det dags att markera den 5-6 oktober i kalendern. Då äger Gymnastikforum rum - mötesplatsen där föreningar, förtroendevalda, nationella kommittéer och anställda på Gymnastikförbundet provtrycker och diskuterar framtiden för Svensk Gymnastik.
 
Varje år utser Gymnastikförbundet Årets Förening. Utmärkelsen bygger på nomineringar från regionerna och i år är det GF Näset som får utmärkelsen.
 
Varje år utser Gymnastikförbundet Årets Ledare. Utmärkelsen bygger på nomineringar från regionerna och i år är det Lars Stenberg, Lulegymnasterna som får utmärkelsen.
 
Under 2017 inledde Gymnastikförbundet ett samarbete genom avtal med AIM Control (Athletes Injury iMpact Control) genom Linköpings universitet för skaderegistrering inom landslag. Vi har nu, efter utvärdering, skapat ett föreningspaket.
 
Nu har Gymnastikförbundet uppdaterat informationen kring Stim och SAMI för föreningar. Dessa behövs om din förening spelar musik på olika evenemang.
 
EM i trampolin, DMT och tumbling går av stapeln i Göteborg den 7-10 maj 2020, och det behövs massor av volontärer med eller utan gymnastikbakgrund. Hjälpen behövs innan, under och efter mästerskapet.
 
Idag blev det klart att Lina Sjöberg (Uppsala GF), Jonas Nordfors (Upplands Väsby GK) och Måns Åberg (Upplands Väsby GK) är uttagna att representera Sverige på European Games (EG) i Minsk i juni.
 
I helgen genomfördes Riksidrottsmötet, vilket är idrottens motsvarighet till vårt förbundsmöte och ett antal viktiga beslut fattades i Jönköping.
 
I Osijek i Kroatien lyckades Karl Idesjö, Hammarbygymnasterna, idag ta en helt fantastisk fjärdeplats i sin andra världscupsfinal i karriären.
 
Efter den fina kvaltävlingen igår stod räck på schemat för Karl Idesjö under världscupen i manlig artistisk gymnastik i Kroatien.
 
Karlstads gymnastikförening arbetar för ”rörelse hela livet” och föreningen har under en tid försökt börja med verksamheten Alla kan gympa. Nu är de precis klara med sin första termin.
 

Riksidrottsmötet 2019

(2019-05-24 11:27)
Idag på eftermiddagen inleds Riksidrottsmötet 2019 (RIM) i Jönköping. Där samlas Riksidrottsförbundet (RF) och de anslutna förbunden för att tillsammans fatta beslut i ett antal viktiga frågor. Mötet pågår under hela helgen och avslutas på söndag.
 
Den första kvaldagen på världscupen i manlig artistisk gymnastik i Osijek i Kroatien är klar och Karl Idesjö är i final i barr!
 
Nu är det klart att Sverige kommer att skicka ett helt lag till VM i Baku i september. De som ingår i laget är Alva Svennbeck (GF Uppsalaflickorna) Cassandra Pettersson (Örnsköldsvik GK) och Meja Engdahl-Petersson (Landskrona Kvinnliga GK).
 

Gympa

Postadress:
GF Gympalätt - Gymnastik
Sandra Helenius, Storgatan 86
36542 Hovmantorp

Kontakt:
Tel: 0702190944
E-post: styrelsen.gympalatt@gmail.com

Se all info